Vistas de página en total

lunes, 28 de agosto de 2017

Adéu a les xarxes

De tornada de les vacances he decidit deixar d’utilitzar les xarxes socials: Facebook, Twitter i els grups de Whatsapp essencialment. ¿Per què? Senzillament he arribat a la conclusió de que és una inversió vital i intel·lectual ruïnosa: em consumeixen molta energia i en trec poc benefici. A més, com a la meva edat tinc les meves inclinacions narcisistes, exhibicionistes i voyeuristes mitjanament resoltes, no crec que sofreixi síndrome d’abstinència. I un avantatge addicional: no hauré d’agrair el caramull de felicitacions pel meu aniversari perquè només rebré les tres o quatre de la família.

Feia mesos que ho cavil·lava, però la situació política del país, enfurranyada en els darrers temps amb els episodis de la corrupció, la manipulació dels atemptats de les Rambles, el desbarat del “procés”, les aberracions sobre la situació turística a Balears i tantes altres coses més  m’han confirmat la famosa frase de John Carlin: “Les xarxes són la taverna dels borratxos, on tothom parla i ningú escolta”. He estat massa estona en admetre que la pràctica del debat assenyat i documentat entre posicions contràries és impossible. Cadascú parla exclusivament pels seus amb la qual cosa es configura un patètic univers de bombolles tribals.

A més, si de qualsevol manera he de rebre desinformació y manipulació, la rebré dels mitjans tradicionals, dels quals ja conec de quin peu calcen. No vull saber res més de l’apocalíptic anonimat friki, dels exèrcits de startwitters de consigna ni dels que cada dia descobreixen Amèrica i ho fan saber al món amb tota la suficiència. He de confessar que cada cop em molesta més rebre lliçons de coses que conec de fa estona, que són impartides amb to magistral per persones que no tenen ni idea.

Seguiré escrivint dels temes d’actualitat que m’interessin a diaris digitals o de paper i al meu blog. La interacció ha estat un fracàs al nostre país. La manca d’empatia amb l’adversari, el caràcter baralladís i la insolvència en l’aplicació del rigor fan impossible el debat interessant. Aplicam la brega hooligan del Barça-Real Madrid a tots els aspectes de la vida social i política. I, sincerament, amb el futbol em basta per desfogar-me.

“Bueno, pues adiós”.


3 comentarios:

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.