Vistas de página en total

jueves, 19 de diciembre de 2013

Cap a l'any de la llum

El llapis verd, convertit en símbol nadalenc

No estic lligat a la docència ni personal ni professionalment, no tinc fills en edat escolar ni parents de prop. Però a l’hora de valorar allò més positiu que ens ha succeït l’any 2013 no trob res més important que la vaga dels docents i el moviment social generat.

Ens fan viure uns temps amb l’encefalograma social pla, esmorteït per la por que ens furtin la poca cosa que ja ens queda. Per això, un col·lectiu que planta cara als abusos d’uns governants sense escrúpols ni vergonya, al preu de la pròpia subsistència, és una és una vitamina que ens genera energia social a tota la resta.

Darrera la protesta no hi havia només el desacord sobre un sistema d’ensenyament lingüístic, l’acció dels docents era la punta d’una piràmide sustentada per la llei de símbols, per la LOMCE, per la reforma laboral, per la retallada de les pensions, pel menyspreu per  tot allò que és públic, pels privilegis als poderosos, per l’augment de la desigualtat... En conseqüència, va rebre un suport social sense precedents: una massa interclassista, intergeneracional, que políticament anava des de l’esquerra radical a la dreta civilitzada en convivència amb valors essencials comuns.

Seria una pena que aquesta empenta social s’apagués perquè té una força social formidable: l’aïllament social del PP en un país on quasi sempre ha campat com ha volgut. La protesta massiva no ha aconseguit canviar el TIL – ja sabem que la democràcia té imperfeccions, sobre tot quan la gestionen governants sense titell – però és el germen perquè en aquesta terra hi hagi un tomb de les classes dominants i que la por passi a l’altra banda. L’enemic és poderós, disposat a recórrer a l’abús d’enviar la policia a escorcollar el fons de resistència per la denúncia de l’extrema dreta.  Un fet que, per altra banda, no és més que una manifestació de la por que tenen quan senten que perden posicions.


Molts d’anys i enhorabona  als docents i a tota la gent que els hi ha donat suport. Desig que 2014 sigui un bon any encara que estic segur que l’any de la llum serà 2015. El malson s'haurà acabat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.