Vistas de página en total

viernes, 7 de abril de 2017

La corrupció, segons la dreta i l'esquerra

Fotos de Diario de Mallorca
És molt curiós constatar com es desenvolupen els cassos de presumpta corrupció a la geografia de la dreta i a la de l’esquerra balear.  L’episodi de les contractacions de Jaume Garau és un cas de llibre. Apareix als mitjans (probablement fruit de denominat “foc amic”) i l’esquerra s’incendia a les primeres de canvi. És important recordar que això succeeix a unes Illes on s’han produït una trentena de sentències condemnatòries per corrupció política i institucional i, que jo sàpiga, cap ha afectat a l’esquerra.

Una esquerra que, davant aquesta situació, s’esbaldrega, s’assota i crea una crisi profunda. No en té prou en demanar perdó i aclarir detalladament tot el que ha succeït per saber l’envergadura i calibrar la presumpta il·legalitat: l’endemà ha de tallar caps i caps i no sap que, per molts que en talli, la dreta cínica encara en demanarà més. El cas es magnifica des de la pròpia esquerra, amb crisis de govern, extrema tensió interna i depressió de militants i simpatitzants. Amb el més gran complex de culpabilitat, provoquen el cataclisme. Els mitjans fan l’agost. La dreta, sense despentinar-se, es frega les mans.

A la pràctica, col·laboren amb el PP a encendre la pira incendiària i cauen en el parany de participar en una bregassa parlamentària de molts decibels amb el ventilador de la merda escampant-ne per tot. La dreta té clar l’objectiu: que una bona franja de gent arribi a la conclusió del “tots són iguals”, que és allà on és camuflen el vertaders corruptes de sempre perquè per l’esquerra és un desastre i a la dreta li és ben igual.

La dreta té a les Illes Balears dotzenes sentències fermes de corrupció d’alta intensitat (Presidents de Govern, consellers, alts càrrecs) i, quan això succeeix, callen, fan el mort i esperen que amaini el temporal.

Com és natural, aquesta reacció diferent entre uns i altres surt de la diferència ètica dels uns i dels altres. Però, personalment, sempre m’ha semblat moralment incomprensible que una multa per excés de velocitat (que s’ha de pagar i restar punts) causi més rebombori i més estralls que una estafa piramidal amb milions d’euros i milers d’afectats. 




No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.