Vistas de página en total

sábado, 5 de octubre de 2013

La darrera victòria de la vaga dels docents

     
El moviment del 29-S és molt jove, però s'aferra fort
                  
La decisió d’acabar la vaga de docents ha estat la més intel·ligent. Estratègicament, desprès de la mani dels 100.000 qualsevol altre opció era un harakiri, un lenta sangria. No obstant, el pols dels docents, pares i simpatitzants hauria de bategar fins a maig de 2015 per tal de participar activament en el desallotjament de Bauzá del Govern i al seu desterrament a la farmàcia de Marratxí, que tant factura.

Quan Bauzà menysprea la vaga perquè té un substrat polític té raó. Ho té pel PP i obra en conseqüència. Fa uns dies, Soledad Gallego assenyalava a EL PAIS que els aprenents de bruixot del PP tracten de que el debat sobre Catalunya pivoti sobre  la seva operació de rescat de vots perduts. Una cosa semblant al “Ha sido ETA” de Aznar desprès del atemptat d’Atocha.

La bogeria del TIL és una de les primeres notes de la simfonia anticatalana del PP. La sentencia del TC sobre el català com a mèrit n’és un altra. Els grans timbals encara no els toquen, però els tocaran. Ho faran al preu de provocar una fractura social profunda, però els és igual.

L’encaparrotament de Bauzà amb el TIL obeeix a la música que li marquen des de Madrid. El problema de l’ensenyament balear no és el TIL, és el PP i Bauzà en concret. L’agenda de mobilitzacions ho hauria de tenir en compte. El manteniment de l’esperit del 29-S, unitari i transversal, serà la darrera victòria de la vaga dels docents.



No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.